Неделя, 20 Септември 2020

slide1

"Лалов и Вачев" получи ЕС Сертификат за производство на "Филе Елена" по Регламент за храни с традиционно специфичен характер

CCI15072015„Филе Елена” е вписано с Регламент за изпълнение (ЕС) № 835/2014 на Комисията от 31 юли 2014г. ( L OВ, бр.230 от 01.08.2014г.) като храна с традиционно специфичен характер. Производството на тези храни се подчинява на строго определени правила, най-важното от които е стриктно спазване на рецептурата, технологията и условията за производство, описани в документацията.

При “Филе Елена”, за да се подчертае традиционният характер, е поставен акцент върху непроменения състав на рецептурата; методите, използвани в процеса на производство (на осоляване, пресоване, сушене и полагане на подправъчната смес) и традиционния вкус. „Филе Елена“ на "Майстор Цветко" е сурово-сушен месен деликатес от свинско филе. Произходът на наименованието идва от гр. Елена — град в Северна България, в полите на гористия Еленски Балкан. Вкусът на продукта е характерен, приятен, умерено солен. Мирисът и вкусът на „Филе Елена“ на "Майстор Цветко" се дължат на комплекса от грижливо подбрана и обработена суровина, специфични условия на сушене и пресоване, сполучлив избор на подправки. В това отношение голяма роля играе подправката чубрица, придаваща свойствен и специфичен вкус на продукта и зеленикав цвят на повърхността му, неприсъщ за други месни сурово-сушени деликатеси от същата група.